Posebnosti KRANJSKEGA PIVA

[POSEBNOSTI KRANJSKEGA PIVA] 🍺Pri običajnem varjenju piva se žal (pre)večkrat uporabljajo tudi različni dodatki, naravni in malo manj naravni, ki pomagajo izboljšati barvo, peno in okus piva, predvsem pa poskrbijo, da gre pivo lahko čim prej na trg in je nadpovprečno dolgo uporabno.
👉 Kranjsko pivo 🍺 ne vsebuje nobenih dodatkov, dodanih sladkorjev in konzervansov! 🔝
Večina ustekleničenih piv je filtrirana in pasterizirana. Kranjsko pivo je nefiltrirano in nepasterizirano ter zato nekoliko bolj motno. S filtriranjem se pivo osiromaši, zato se tega postopka v kranjski pivovarni ne poslužujemo. Vendar pa to pomeni tudi, da pivo ni obstojno tako dolgo, kot druga piva.
Kranjsko pivo je naraven produkt, kar pove tudi podatek, da mora od kuhanja, pa do trenutka, ko ga lahko gostu postrežemo, miniti vsaj 28 dni – torej natanko en lunin cikel.